- SASTOJCI:
- 80 g kristal šećera
- 2 vanilin šećera
- 2 žumanjka
- 200 g maslaca
- ribana korica od jednog limuna
- 1 žlica limunova soka
- 100 g mljevenih oraha
- prstohvat soli
- 300 g glatkog brašna
- Nadjev:
- marmelada (po želji)
- 1 čajna žlica ruma
- šećer u prahu za posipanje
- Priprema:
Priprema
- 1.Žumanjke, vanilin šećer i kristal šećer miksati. Nakon par minuta dodati na listiće izrezan maslac ( sobne temperature) i miksati dok se smjesa dobro poveže - cca 15 minuta.
- 2.Umiješati koricu limuna i sok od limuna, a zatim lagano kuhačom umiješati mljevene orahe. Brašno prosijati i dodavati ga u prethodnu smjesu, žlicu po žlicu i lagano miješati ručno, dok se sve ne utroši i tako formira smjesa tj tijesto za keksiće.
- 3.Gotovu smjesu prekriti prijanjajućom folijom i staviti u hladnjak da odstoji 2 sata.
- 4.Smjesu podijeliti na dva dijela. Od svakog dijela formirati valjak i rezati ga na veličinu po želji (ovisi o tome kolike uštipke želite). Ja obično izrežem komade veličine 3cm x 1 cm.
- 5.Formirati kuglice i u sredini napraviti udubinu - najbolje sa drškom kuhače, kojeg ćemo uroniti u brašno da nam se nebi ljepilo za uštipke. Formirane uštipke slagati u pleh prekriven papirom za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici cca 12 minuta na srednjoj prečki na tempraturi od 180 C.
- 6.Tople uštipke posuti sa šećerom u prahu.Marmeladu staviti u lonac sa 1 čajnom žlicom ruma, dobro promiješati i lagano zagrijati. Sa malom žlicom stavljati marmeladu u udubinu (sredinu) husarskog uštipka i pustiti da se skroz ohlade. Ohlađene uštipke staviti u limenu kutiju tj na sigurno ;) , nakon degustiranja !!
- 1.
ponedjeljak, 5. prosinca 2016.
Husari
Oznake:
prhko tijesto
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar