nedjelja, 4. prosinca 2016.

Kokos šape


Sastojci:
  • 200 g svinjske masti
  • 185 g secera
  • 100g kokosovog brasna (sitnijeg)
  • 2 manja jajeta
  • 500 g brasna
  • prasak za pecivo
  • prah secer za posipanje
  • vanilin secer
  • PRIPREMA:
  • 1.
    Mast sa secerom dobro izraditi, dodati jaje i kokos. Izjednaciti tijesto mikserom (metlice za tijesto) a potom lagano dodavati brasno da se dobije fina, neljepljiva masa.
  • Kalupice za sape namazati margarinom i posuti brasnom pa ih puniti, ali ne prepunjavati jer malo i narastu.
  • 3.
    Peci oko 12 min na 200*C (paziti da ne potamne), vruce vaditi iz kalupica i valjati u prah secer pomijesan sa vanilin secerom. Cuvati u metalnim kutijama za keks i do 7 dana.

0 komentari:

Objavi komentar

 

Fini blagdanski kolači Template by Ipietoon Cute Blog Design