- 1.
Filtar vrećice u šalici prelijte vrućom vodom (oko 90°C) i poklopite. Nakon 2-5 minuta ih izvadite.
- 2.
Pomiješajte suho voće i orašaste plodove te ih prelijte vrućim čajem. Mješavinu ostavite prekrivenu plastičnom folijom da odstoji 3 sata (ili preko noći) na sobnoj temperaturi. Sve dobro promiješajte žlicom tako da cijela količina voća bude uronjena u čaj.
- 3.
Jaje, šećer i rum-šećer miješajte dok ne dobijete gustu smjesu.
- 4.
Dodajte brašno prethodno pomiješano s Gussnelom, praškom za pecivo, koricom naranče, muškatnim oraščićem i klinčićem. Na kraju žlicom umiješajte suho voće.
- 5.
Smjesu izlijte u duguljasti kalup za kruh (25×11 cm) koji ste prije toga namastili i posipali brašnom. Kolač pecite oko 60 minuta u pećnici zagrijanoj na 160°C.
- 6.
Nakon pola sata prekrijte ga folijom da ne bude pretaman. Možete ga pokriti i na početku, pa foliju skinuti nakon sat vremena te pustiti da se kolač dopeče zadnjih pola sata nepokriven.
0 komentari:
Objavi komentar