subota, 26. studenoga 2016.

Blagdanski kolač sa suhim voćem



SASTOJCI:


  • vrećice Indijskog čaja
  • 200 ml vode
  • 200 g grožđica
  • 150 g suhih brusnica
  • 100 g grubo nasjeckanih lješnjaka ili badema
  • jaje
  • 80 g smeđeg šećera
  • Rum šećera 
  • 100 g Pšeničnog oštrog brašna 
  • 25 g Gussnela 
  • 1 žličica Praška za pecivo 
  • 1 žlica naribane narančine korice
  • ¼ žličice Muškatnog oraščića mljevenog 
  • malo mljevenog klinčića
  • PRIPREMA:
    1. 1.
      Filtar vrećice u šalici prelijte vrućom vodom (oko 90°C) i poklopite. Nakon 2-5 minuta ih izvadite.
    2. 2.
      Pomiješajte suho voće i orašaste plodove te ih prelijte vrućim čajem. Mješavinu ostavite prekrivenu plastičnom folijom da odstoji 3 sata (ili preko noći) na sobnoj temperaturi. Sve dobro promiješajte žlicom tako da cijela količina voća bude uronjena u čaj.
    3. 3.
      Jaje, šećer i rum-šećer miješajte dok ne dobijete gustu smjesu.
    4. 4.
      Dodajte brašno prethodno pomiješano s Gussnelom, praškom za pecivo, koricom naranče, muškatnim oraščićem i klinčićem. Na kraju žlicom umiješajte suho voće.
    5. 5.
      Smjesu izlijte u duguljasti kalup za kruh (25×11 cm) koji ste prije toga namastili i posipali brašnom. Kolač pecite oko 60 minuta u pećnici zagrijanoj na 160°C.
    6. 6.
      Nakon pola sata prekrijte ga folijom da ne bude pretaman. Možete ga pokriti i na početku, pa foliju skinuti nakon sat vremena te pustiti da se kolač dopeče zadnjih pola sata nepokriven.

    Kolač poslužite nakon što se dobro ohladio.


0 komentari:

Objavi komentar

 

Fini blagdanski kolači Template by Ipietoon Cute Blog Design