subota, 26. studenoga 2016.

Paprenjaci


SASTOJCI:

  • 400 g oštrog brašna
  • 150 g masti
  • 150 g šećera
  • 180 g mljevenih lješnjaka
  • jaje
  • nekoliko žlica mlijeka
  • po žličica papra, cimeta, klinčića i muškatnog oraščića
  • 1 žlica meda
  • šećer u prahu za posipanje
  • vanilin šećer

  • PRIPREMA:
U duboku posudu se umiješa brašno s mljevenim lješnjacima. Postepeno se doda jaje, med, šećer i  vanilin šećer, malo se smjesa poprska mlijekom. Po svemu se pospe cimet, muškatni oraščić, klinčić te papar. Doda se i mast te nastavlja miješati. Kada smjesa postane podatna, ostavi se na pola sata u hladnjaku da se malo stvrdne. Razvuče se oklagijom na dasci na debljinu od pola cm. Modlom za paprenjake se vade paprenjaci  (bitno je da je i modla posuta brašnom da se tijesto ne bi zalijepilo)i stavljaju u ugrijanu pećnicu  na 150 C. Paprenjaci se peku kojih 15 minuta, vade van, posipaju šećerom u prahu i stave na hlađenje.


0 komentari:

Objavi komentar

 

Fini blagdanski kolači Template by Ipietoon Cute Blog Design