- 400 g oštrog brašna
- 150 g masti
- 150 g šećera
- 180 g mljevenih lješnjaka
- 1 jaje
- nekoliko žlica mlijeka
- po žličica papra, cimeta, klinčića i muškatnog oraščića
- 1 žlica meda
- šećer u prahu za posipanje
- 1 vanilin šećer
U duboku posudu se umiješa brašno s mljevenim lješnjacima. Postepeno se doda jaje, med, šećer i vanilin šećer, malo se smjesa poprska mlijekom. Po svemu se pospe cimet, muškatni oraščić, klinčić te papar. Doda se i mast te nastavlja miješati. Kada smjesa postane podatna, ostavi se na pola sata u hladnjaku da se malo stvrdne. Razvuče se oklagijom na dasci na debljinu od pola cm. Modlom za paprenjake se vade paprenjaci (bitno je da je i modla posuta brašnom da se tijesto ne bi zalijepilo)i stavljaju u ugrijanu pećnicu na 150 C. Paprenjaci se peku kojih 15 minuta, vade van, posipaju šećerom u prahu i stave na hlađenje.
0 komentari:
Objavi komentar