subota, 26. studenoga 2016.

Medenjaci


Sastojci:

  • 650 g Polubijelog brašna 
  • 300 g Meda bagrem 
  • cijela jaja
  • žumanca
  • Cimet mljeveni 
  • klinčići
  • 1 žličica Sode bikarbone 

  • Za šećernu glazuru:

  • 250 g šećera u prahu
  • bjelanjka
  • 50-100 ml šećernog sirupa

PRIPREMA;

  1. 1.
    Brašno dobro izmiješajte s malo cimeta, klinčića i sa sodom bikarbonom. U sredini brašna napravite udubljenje, pa dodajte jaja, žumanca i ugrijani med.
  2. 2.
    Dobro izradite tijesto i ostavite na hladnom mjestu oko 5 sati.
  3. 3.
    Nakon toga tijesto valjkasto oblikujte, narežite na komadiće i napravite kuglice veličine oraha. Složite ih na namašćeni pleh i pecite na 200°C oko 15 minuta.
  4. 4.
    Istucite na pari bjelanjke sa šećerom u prahu, dodajte šećerni sirup i premažite medenjake. Ostavite ih da se suše na rešetki.

Medenjake poslužite uz čajne napitke.
Po želji možete ih preliti čokoladnom glazurom.

0 komentari:

Objavi komentar

 

Fini blagdanski kolači Template by Ipietoon Cute Blog Design