nedjelja, 27. studenoga 2016.

Medvjeđe šape

  • SASTOJCI:

  • 3 šalice Pšeničnog oštrog brašna 
  • ¼ vrećice Praška za pecivo 
  • 1 šalica šećera

  • 2 šalice mljevenih oraha

  • 1 šalica svinjske masti
  • jaje
  • 1-2 žlice Meda cvjetnog 
  • 1 vrećica Vanilin šećera 
  • šećer u prahu

  • PRIPREMA:




    1. 1.
      Mljevene orahe izmiješajte s brašnom, praškom za pecivo i šećerom. U sredini napravite udubljenje i stavite jaje, med, razmekšanu mast i vanilin šećer, pa umijesite tijesto i ostavite neka odstoji oko pola sata na hladnom mjestu.
    2. 2.
      Limene oblike (kalupe u obliku medvjeđih šapa) namažite svinjskom masti, pospite brašnom i punite pripremljenim tijestom, ali ne do vrha, te lagano pritisnite kako bi otisak kalupa bio izrazitiji.
    3. 3.
      Napunjene kalupe stavite na lim i pecite na temperaturi od 180°C oko 15 minuta, dok tijesto ne porumeni.

    Još vruće šape vadite iz kalupa i uvaljajte u šećer u prahu.

    Za odmjeravanje količine namirnica u ovom receptu koristite se šalicom od 200 ml.

0 komentari:

Objavi komentar

 

Fini blagdanski kolači Template by Ipietoon Cute Blog Design