- SASTOJCI:
- 3 šalice Pšeničnog oštrog brašna
- ¼ vrećice Praška za pecivo
- 1 šalica šećera
- 2 šalice mljevenih oraha
- 1 šalica svinjske masti
- 1 jaje
- 1-2 žlice Meda cvjetnog
- 1 vrećica Vanilin šećera
- šećer u prahu
- PRIPREMA:
- 1.Mljevene orahe izmiješajte s brašnom, praškom za pecivo i šećerom. U sredini napravite udubljenje i stavite jaje, med, razmekšanu mast i vanilin šećer, pa umijesite tijesto i ostavite neka odstoji oko pola sata na hladnom mjestu.
- 2.Limene oblike (kalupe u obliku medvjeđih šapa) namažite svinjskom masti, pospite brašnom i punite pripremljenim tijestom, ali ne do vrha, te lagano pritisnite kako bi otisak kalupa bio izrazitiji.
- 3.Napunjene kalupe stavite na lim i pecite na temperaturi od 180°C oko 15 minuta, dok tijesto ne porumeni.
Još vruće šape vadite iz kalupa i uvaljajte u šećer u prahu.
Za odmjeravanje količine namirnica u ovom receptu koristite se šalicom od 200 ml.- 1.
0 komentari:
Objavi komentar